Frakt & köpvillkor

Köpvillkor

Vinter & Bloom är ett registrerat varumärke som ägs av Amvina AB, organisationsnummer 556753-9704 med säte i Stockholms län, Sverige.

Lagd beställning hos vinterbloom.com innebär ett samtidigt accepterande av våra försäljningsvillkor. Samtliga priser på vinterbloom.com är inkl moms. För att handla hos oss måste du vara minst 18 år. Vi levererar inom Sverige och nedan listade länder.

Finns inte ditt land med i listan, skicka ett mail till oss på info@vinterbloom.com med information om vilken/vilka produkter du vill köpa, inklusive antal, din leveransadress och land så återkommer vi till dig om vi har möjlighet att leverera.

Beställningserkännande

Ett beställningserkännande skickas direkt efter avslutat köp till angiven e-postadress. Det är viktigt att du anger en korrekt e-postadress för att få information om eventuell delleverans, förseningar etc.

Frakt

Sverige
Vinter & Bloom erbjuder alltid fri frakt vid ordervärde över 600 SEK inom Sverige. Vid beställning av ett ordervärde under 600 SEK debiteras alltid frakt enligt nedanstående tabell.

Europa
Vinter & Bloom erbjuder alltid fri frakt vid ordervärde över 100 EUR inom Europa. Vid beställning av ett ordervärde under 100 EUR debiteras alltid frakt enligt nedanstående tabell.

Zon Fraktfri gräns Fraktkostnad Fraktfri gräns Fraktkostnad
Sverige 600 kr 70 kr € 60 € 7
Danmark, Finland & Baltikum 1 000 kr 130 kr € 100 € 13
Övriga Europa 1 000 kr 200 kr € 100 € 20

Betalningsalternativ

Kortbetalning
Vi accepterar betal- och kreditkort från Visa och MasterCard. Ingen extra kortavgift tillkommer. Våra kreditkortsbetalningar hanteras av vår betalningspartner Dibs.

30 dagars öppet köp

Vinter & Bloom erbjuder 30 dagars öppet köp på alla produkter. Öppet köp gäller under förutsättning att varan returneras oanvänd och oskadad, i obruten originalförpackning och att alla typer av märkningar, etiketter och klisterlappar finns kvar.

En vara som inte är i sådant skick att den går att sälja som ny godkänns inte.

Returfrakten bekostas av kunden. Mindre försändelser skickas enklast med brev eller paket till vårt lager.
Vi hanterar inte byten och vi ber dig att returnera varan till oss och göra en ny beställning.

Innan en vara returneras skall Vinter & Blooms kundservice kontaktas. Du kommer enklast i kontakt med oss genom att maila info@vinterbloom.com eller ringa på + 46 (0)8 732 88 50.

Vid retur av en beställning med en vara på köpet ska även denna returneras om köpet inte längre uppfyller villkoren för erbjudandet. Detta gäller även presentkort på köpet. Är presentkortet använt dras den summan från den som återbetalas.

Returer skall skickas till:
Amvina AB
Kemistvägen 10
183 79 TÄBY
Sweden

Reklamationer

Om vi levererat en produkt som är felexpedierad eller defekt ber vi dig kontakta oss inom fem dagar från det att varan mottagits för att hjälpa dig att lösa problemet. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss.

Skicka ett mail till info@vinterbloom.com med ditt ordernummer, en utförlig felbeskrivning och eventuellt bilder och/eller filmklipp som visar felet.

Reklamationsrätten gäller fabrikationsfel. Dvs ett fel som uppstått vid tillverkningen och som skiljer varan från en likadan tillverkad utan fel. Detta betyder att solblekning, rost och punktering endast går att reklamera inom fem dagar från det att varan togs emot.

Reklamationsrätten gäller inte fel som orsakats av slitage eller brist på underhåll och service. Vid en av Vinter & Bloom godkänd reklamation åtgärdar vi felet eller byter ut produkten mot en ny. Reklamationsrätten gäller inte om kunden själv åtgärdat eller låtit åtgärda felet utan att Vinter & Bloom godkänt detta.

Om någon vara saknas i en leverans ska Vinter & Bloom meddelas om detta inom fem dagar från det att försändelsen togs emot.

Vinter & Bloom tillhandahåller inte, eller står för kostnaden för emballage men vi står alltid för eventuell fraktkostnad vid en godkänd reklamation.

När vi eller våra leverantörer skickar en ersättningsvara eller en ersättningsdel försöker vi välja det fraktsätt som är lämpligast men det är inte säkert att det blir samma som vid beställningstillfället.

I de fall där Vinter & Bloom skickar en fraktsedel för retur av felaktig eller defekt vara, skickas denna digitalt per e-post för att skrivas ut av kunden.

Ångerrätt

Som kund har du rätt att ångra och returnera korrekta leveranser inom 14 dagar från det att du eller ditt bud tagit emot varan enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Du kommer enklast i kontakt med oss genom att maila på info@vinterbloom.com eller ringa på + 46 (0)8 732 88 50.

Vinter & Bloom skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Kunden står för returfraktkostnaden och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott. Varan ska returneras till oss inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du vill nyttja din ångerrätt. Notera kolli/Sändningsnummer och spara kvittot.

Efter att vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi varans pris. Det sker alltid inom 30 dagar från det att vi tog emot den returnerade varan. Om varan är använd mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen som uppstått i samband med hanteringen.

Vid retur av en beställning med en vara på köpet ska även denna returneras om köpet inte längre uppfyller villkoren för erbjudandet. Detta gäller även presentkort på köpet. Är presentkortet använt dras den summan från den som återbetalas.

Returfrakt

Returfraktkostnaden vid Ångerrätt och Öppet köp bekostas av kunden. Vid en reklamation står Vinter & Bloom för returfraktkostnaden då reklamationen är godkänd och efter överenskommelse. I de fall Vinter & Bloom skickar frakthandlingar till kunden skickas dessa endast digitalt per e-post, för att skrivas ut av kunden. Dessa är giltiga i 30 dagar. Om frakthandlingen hinner förfalla ombesörjer Vinter & Bloom inte längre returfrakten och kunden bokar och betalar den istället hos valfri speditör.

Outlösta beställningar

Ej avhämtade paket – vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid outlösta paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 200 SEK/€ 20 om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos ombudet i 14 dagar innan den returneras till oss.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Garanti

Vinter & Bloom ger alltid 3 års garanti som gäller fabrikationsfel. Dvs ett fel som uppstått vid tillverkningen som skiljer varan från en likadan tillverkad utan fel.

Om det är ett fabrikationsfel på produkten kommer vi i första hand att reparera den och i andra hand att ersätta den med en ny vara. Garantin gäller Vinter & Blooms kunder och upphör då varan bytt ägare. Vinter & Bloom tillhandahåller inte, eller står för kostnaden för emballage.

Kontakta vår kundservice på info@vinterbloom.com, ring på + 46 (0)8 732 88 50 eller besök vår butik om du vill åberopa garanti eller behöver service på en produkt som köpts hos oss.

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice på info@vinterbloom.com eller ring på + 46 (0)8 732 88 50. Informationen du lämnar om dig själv används endast internt. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Vinter & Bloom använder uppgifter från kundregistret även för utskick om våra produkter. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev genom samtycke när du gör din beställning eller registrera dig via länken i nätbutiken. Du kan när som helst återkalla lämnat samtycke genom att  avboka via instruktioner i nyhetsbrevet.

Copyright

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, loggor, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara tillhör Vinter & Bloom och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Fel

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i informationen på sajten och förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Vinter & Bloom reserverar sig för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida/annonser. Vi reserverar oss för att vissa produktbilder kan skilja sig något ifrån verkligheten och att viss produktinformation inte är slutgiltig. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Frågor om köpevillkor

Om du har några frågor om våra köpevillkor är du välkommen att kontakta oss per mail info@vinterbloom.com eller per telefon + 46 (0)8 732 88 50.