Om Vinter & Bloom

Vinter & Bloom är ett svenskt varumärke inom babytextilier som är inspirerat av de skandinaviska årstiderna – grönskande vår, varma somrar, färgglada höstar och frostiga vintrar. 
När du inreder barnrummet, ditt hem eller ska på lekfulla utflykter har vi fångat årstiderna i vår design. Genom våra ekologiska filtar, Oeko‐Tex och GOTS- certifierade textilier och inredningsprodukter vill vi dela vår passion för den vackra skandinaviska designen.

Miljö är en viktig fråga för oss och vi har därför valt att plocka bort onödiga plaster i förpackningar och emballage i våra produkter.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

När vi tar fram produkter till en ny generation är vi noga med vilka avtryck vi lämnar efter oss, vi vill vara med och bidra till renare skogar, hav och luft.

Vi vill vara det självklara valet när du ska köpa textilprodukter till en nyfödd bebis.

Vi har med omsorg valt vår bomull för att den ska vara mjuk mot huden, fri från kemikalier och ekologisk så långt det är möjligt.
Vår önskan är att produkterna ska användas år efter år och få bli en del av er vardag.
De är gjorda för att användas ofta och mycket, de skall därför kunna tvättas ofta och de skall behålla sin mjukhet och form under en lång tid.
Eftersom vi inte tummar på kvalitén på så kan produkterna leva vidare i  flera led och på så vis minska vår konsumtion och belastning på miljön.

I vårt sortiment hittar du produkter som är GOTS-certifierade, tillverkade från 100% ringspunnen, ekologiskt bomull och som är Oeko-Tex certifierade. Genom att välja GOTS-certifierad ekologisk bomull värnar du om miljön och tar dessutom ett socialt ansvar för människorna i tillverkningsleden. För oss är det av största vikt att de produkter som ligger nära ditt barn är fria från kemikalier och mjuka.

När du köper produkter från Vinter & Bloom så bidrar du till en bättre miljö!